Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

KARTA ZA ŠETNICU

AUTOBUS – NAKNADA ZA ZAUSTAVLJANJE I PARKIRANJE

Dan Grada Slunja proslavljen je 6. 8. Svečanu misu predvodio biskup u miru mons. Mile Bogović. Nakon mise svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela priznanja zaslužnim građanima.

 

Slavlje je počelo misom u župnoj crkvi u 11 sati koju je predvodio naš biskup u miru mons. Mile Bogović. Oko njega su dvojica bogoslova i četvorica svećenika (župnik Mile Pecić, vlč. Stako Smiljanić, vlč. Šimo Božić, vlč. Pero Jurčević). Uz slunjskog gradonaćelnika g. Juru Katića, predsjednika Gradskog vijeća g. Ivana Bogovića, članove vijeća, zapažena je prisutnost uglednih gostiju. Ponajprije tu je ministar branitelja g. Tomo Medved, župan karlovački Damir Jelić,  izaslanik Hrvatskog Sabora, predstavnici MORH-a, MUP-a, gradonačelnici ili načelnici susjednih gradova i općina, predstavnici ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji, pročelnici ureda Karlovačke županije, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata,…Župnik ih je na početku sve pozdravio. Biskup je u propovjedi obnovio uspomene na teške dane progonstva, razaranja, obnove…Hrabrost i žrtve mnogih bile su potrebne da se vratimo na spaljena ognjišta i započnemo život u miru i slobodi. Žrtve nisu bile uzaludne…

 

Crkvenom pjevačkom zboru, koji je vodio pjevanje, pridružili su se dvjema pjesmama članovi mješovitog zbora “Lovor”.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u župskoj dvorani. Državnu himnu na početku sjednice otpjevale su sestre Nina i Marina. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća g. Ivan Bogović koji je pozdravio uvažene goste. Riječ je uzeo gradonačelnik g.Jure Katić. On se osvrnuo na prijeđeni put. Projekti koji su u realizaciji i oni koji su u planu dat će zamah privredi  u ovom kraju.  Nikad nije bilo lako stvarati nova radna mjesta, ipak, mnogo je toga postignuto. Prisutnima su se obratili i čestitali Dan Grada načelnik prijateljske Općine Grude, g. Ljubo Grizelj, zamjenica Gradonačelnika Grada Karlovca, gđa. Andrea Navijalić, ministar branitelja i počasni građanin Grada Slunja, g. Tomo Medved te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, župan karlovački g. Damir Jelić.

 

Uručena su javna priznanja, priznanje za životno djelo dobio je posthumno g. Milan Skukan Ajka za društveno-politički rad u organiziranju otpora agresiji. Nagradu je primila dr. Gorana Milković. Godišnje javno priznanje za rad kao liječnica-ginekolog dobila dr. Lidija Miloš Bakalar. Ona se stavila sva u službu zdravlja žena. Godišnje priznanje za nesebični rad u KUD-u “Korana” Slunj dobila je gđa Ana Magdić. U ime nagrađenih zahvalila je dr. Lidija Miloš Bakalar.