Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Svjetski dan sporta nazvan je i Danom izazova (World Challenge day), a obilježava se zadnju srijedu u mjesecu svibnju. Tog dana pozivaju se građani svih dobnih uzrasta da dobrovoljno učestvuju u nekoj sportskoj aktivnosti, vježbanju, igranju, sportskom natjecanju, sportskom treningu ili nastavi tjelesne kulture, s minimalnim trajanjem od 15 minuta.

Svjetski dan sporta inicirala je 1993. godine TAFISA (Trim And Fitness International Sport for all Association) - Međunarodna asocijacija pokreta "Sport za sve". Sport je univerzalno sredstvo razumijevanja i suradnje među ljudima, u cilju fizičkog i duhovnog odgoja, vitalnosti i zdravlja, socijalnog odnosa i stavova te unaprjeđenja kvalitete života.

Ističemo da slunjski sportaši postižu zapažene rezultate i prepoznati su na nacionalnom, ali i na međunarodnom sportskom terenu, na što smo izuzetno ponosni. Grad Slunj intenzivno potiče sport u našem gradu, kako onaj timski, tako i pojedinačni i rekreativni, kroz potpore sportskim udrugama i ustanovama kroz aktivnosti u sportu koje iste provode.

Uz želje za još boljim uspjesima naših sportaša i uz želje da se sve dobne skupine što više uključe u sport, čestitamo svima Svjetski dan sporta!