Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

KARTA ZA ŠETNICU

AUTOBUS – NAKNADA ZA ZAUSTAVLJANJE I PARKIRANJE

Danas je u sklopu programa Tjedan Crvenog križa obilježen i Majčin dan i Međunarodni dan obitelji

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slunj danas je na Trgu dr. Franje Tuđmana u Slunju obilježen Tjedan Crvenog križa i 50 godina sedam temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.  Na ovom svečanom događaju sudjelovalo je 360 djece iz OŠ Slunj, OŠ Eugen Kvaternik Rakovica, OŠ Cetingrad i Dječijeg vrtića Slunj. Nakon uvodnih riječi ravnateljice Crvenog križa Slunj Mirjane Puškarić i gradonačelnika Grada Slunja Jure Katića djeca iz navedenih škola i vrtića održala su prigodni program recitacije, plesa, pjevanja i igrokaza koji je u svom osebujnom stilu vodila dramska skupna BABE. Nakon programa posjetitelji su imali priliku na štandu Crvenog križa, Dnevnog boravka i radilištu prve pomoći pobliže se upoznati sa djelatnostima Crvenog križa – pružanje prve pomoći, realistično šminkanje rana, radionica „Kako prati ruke“. Crvenom križu u promociji svojih djelatnosti pridružili su se i Policijska postaja Slunj, Dom zdravlja Slunj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Slunj i Centar za socijalnu skrb Slunj na svojim štandovima te upotpunili ovoj događaj. 

 

 

Djecu je pozdravio gradonačelnik Slunja g. Jure Katić

Uz sokove, grickalice i glazbu djeca su sa kredom obojala i uljepšala Slunjski park u kojem su se imali priliku i zabaviti na dva organizirana igrališta. Provedbu ovog programa omogućili su djelatnici i volonteri Crvenog križa Slunj kojih je sveukupno sudjelovalo oko 40.

 

Zahvaljujemo se svim sudionicima programa, djelatnicima i volonterima Crvenog križa te svim posjetiteljima na obilježavanju Tjedna Crvenog križa.