Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Karlovačka županija objavljuje Javni poziv za mogućnost podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane potpore za obitelji s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 odnosno smanjeni su im prihodi nakon 19. ožujka 2020. godine pa nadalje.

Zahtjev se podnosi Karlovačkoj županiji, Upravnom odjelu za hrvatske branitelje i zdravstvo, do 25. dana u tekućem mjesecu za prethodni mjesec (prvi zahtjevi se podnose do 25. lipnja 2020. godine za isplatu novčanih potpora za mjesec svibanj 2020. godine, i tako nadalje za naredne mjesece).

Odluka o dodjeli novčane potpore obiteljima s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 nalazi se na linku, a obrazac zahtjeva s izjavom i popisom dokumentacije koju treba priložiti može se preuzeti na linku

Popunjeni i potpisani zahtjevi i pripadajuća dokumentacija dostavljaju se elektroničkim putem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Karlovačka županija, Upravni odjel za hrvatske branitelje i zdravstvo (s naznakom - Za novčanu potporu za obitelji s djecom), Vraniczanyeva 4, Karlovac, a sve informacije dostupne su putem telefona na broju 047/656-333, 656-164 ili 656-156.

 

Uz zahtjev za novčanu potporu za obitelji s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 odnosno smanjeni su im prihodi, od 19. ožujka 2020. godine pa nadalje, podnositelj zahtjeva je obvezan uz zahtjev priložiti slijedeću dokumentaciju:

Preslika obje strane osobne iskaznice za svakog člana kućanstva (ukoliko dijete nema osobnu iskaznicu, navesti OIB djeteta)

Potvrda o primanjima za svakog člana kućanstva i to (ovisno o kućanstvu):

- platne liste za zaposlene članove zajedničkog kućanstva za mjesec veljaču i ožujak 2020. godine te za mjesec za koji se traži novčana potpora

- potvrda o visini mirovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, za mjesec za koji traži novčana potpora (ukoliko je član kućanstva korisnik mirovine)

- potvrda o visini rodiljne ili roditeljske potpore Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, za mjesec za koji traži novčana potpora (ukoliko je član kućanstva korisnik rodiljne ili roditeljske potpore)

 

Obrazac izjave na zahtjevu

 

Preslika tekućeg ili zaštićenog računa (IBAN), na koji podnositelj zahtjeva želi da mu se isplati novčana potpora za obitelji s djecom

 

Ostala dokumentacija, po potrebi.

 

Ovo tijelo će po službenoj dužnosti od nadležnih tijela pribaviti potvrdu da je podnositelj zahtjeva (i/ili član zajedničkog kućanstva) prijavljen kao nezaposlena osoba za trajanja epidemioloških mjera ili je njegov poslodavac korisnik mjere za očuvanje radnih mjesta, od 19. ožujka 2020.godine pa nadalje te da li prima novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili potvrdu o radnom stažu od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ukoliko nije u evidenciji nezaposlenih osoba).

 

Tekst Javnog poziva:

https://www.kazup.hr/upravni-odjeli-i-sluzbe/vijesti/1002076-mjere-pomoci-uslijed-covida-19-novcana-potpora-za-obitelji-s-djecom.html