Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

KARTA ZA ŠETNICU

AUTOBUS – NAKNADA ZA ZAUSTAVLJANJE I PARKIRANJE

Poštovani sugrađani,

Sukladno najavama, Grad Slunj od ponedjeljka, 14. kolovoza, uvodi naplatu korištenja dijela javne turističke infrastrukture u naselju Rastoke – konkretno novoizgrađenog pješačkog mosta i šetnice.

Svima Vama koji imate prijavljeno prebivalište ili boravište na području  Grada Slunja (misli se na svih 67 naselja koja pripadaju Gradu kao jedinici lokalne samouprave) korištenje navedene infrastrukture omogućeno je bez naknade. Da bi ste to pravo ostvarili potrebno je podnijeti zahtjev  i istom priložiti dokaz o prebivalištu ili boravištu (presliku važećeg osobnog dokumenta: osobna iskaznica / vozačka dozvola / putovnica; ili uvjerenje MUP-a o prebivalištu/boravištu ne starije od 30 dana).

Zahtjev za izdavanje vouchera (propusnice) za korištenje javne turističke infrastrukture sa pripadajućim dokazima možete dostaviti na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili donijeti  osobno na adresu Grada: Trg dr. Franje Tuđmana 12.

Zahtjevom definirate da li želite da vam se voucher (propusnica) izda u materijaliziranom (fizičkom) ili nematerijaliziranom (digitalnom) obliku.

Na voucheru se nalazi kod, čijim se očitavanjem otvaraju rampe bez plaćanja naknade, najviše dva puta dnevno.

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13, 85/15, 69/22) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Plana djelovanja Grada Slunja u području prirodnih nepogoda za 2024. godinu.

Zainteresirana javnost svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge može dostaviti od 26. 09. 2023. do 04. 10. 2023. godine.

Molimo zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni nacrt prijedloga Plana koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

KLASA: 013-02/23-01/09

URBROJ: 2133-04-03-04/03-23-1

Slunj, 26.9.2023.

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13, 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Odluke o dopuni Odluke o načinu utvrđivanja plaća za radnike u ustanovama i udrugama koje se financiraju iz  proračuna Grada Slunja.

Svi zainteresirani mogu se uključiti u izradu prijedloga Odluke davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 24.09.2023. godine.

Molimo zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvješće

 

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović posjetio je policijske službenike koji svakodnevno rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, a potom je u gradu Slunju održao sastanak sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnicom grada Slunja Mirjanom Puškarić.

Grad Slunj raspisuje II. Javni poziv za predlaganje programa i projekata udruga u području kulture, socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te drugih područja od interesa za Grad Slunj u 2023. godinu za projektnu aktivnost: Komemoracija za prvog poginulog hrvatskog branitelja u obrani Vukovara, Božu Biondu, povodom 32. obljetnice stradavanja

Poziv je otvoren od 15. 09. 2023. do 15. 10. 2023.

Tekst Javnog poziva

Upute za prijavitelje

Prijava mora sadržavati:

Provedbena i izvještajna dokumentacija: Primjer ugovora o financiranju programa ili projekta; Obrazac opisnog izvještaja provedbe programa ili projekta; Obrazac financijskog izvještaja provedbe programa ili projekta

 

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13, 85/15 i 69/22) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu i uvjetima dodjele sredstava spomeničke rente.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu prijedloga  Pravilnika o načinu i uvjetima dodjele sredstava spomeničke rente davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 18. 09. 2023. godine.
Molimo sve zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni nacrt  koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Nacrt Odluke

Obrazac za dostavu mišljenja

Temeljem čl.15. st.4. Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na potporu za obrazovanje (“Narodne novine 101/2019) upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji 11. rujna 2023.god. raspisala je Natječaj za dodjelu potpora za obrazovanje tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Prijave se zaprimaju do 02. listopada 2023. godine. 

Izvor fotografije: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Sve detalje natječaja pročitajte na: Natječaj